Thursday, June 03, 2010

Lagenda Budak Setan

Everything is perfect to me.

Rumah-rumah dalam movie ini sangat cantik. Tempat dating pun cantik. Tempat Kasyah pergi buat coursework pun cantik. Pelakon semua cantik. Lisa (as ayu yang original) pun banyak improve lakonan dia and meresap jugak lah apa dia nak sampaikan. Feel tu sampai pada aku. Tapi pelik bila dia nangis dan meraung, no tears at all. hehehe. Tapi still meresap dalam jiwa lah lakonan dia kali ni. Pelakon baru as ayu after accident pun not bad, boleh terima lah lakonan dia. Fazura as Kat, she will always be Fazura. Cantik, english best, bm best, slang best, i loike her. Tapi kaki dia mak jeles you!! hehehe. Cantik.

Farid Kamil as Kasyah - memang yang terbaik untuk bawa watak Kasyah. ^_^ oh so cute and oh so feeling bila tengok dia bawak watak Kasyah. Kalau tanya aku, aku rasa macam EC dalam Twilight pulak.. Tapi dia memang romantik :) Que Haidar, lakonan dia pun menjadi. Kalau tak, takdelah aku menyampah gile and benci gila dengan watak Azmi yang dia bawak tu. Mak Ayu, hmmm. Go watch it to know it. Watak yang simply blind and stupid (for me). Lain2 takmo citer. Nak tengok sendiri ok.

But seriously, sangat best. Oh, lokasi di mana ek? Lakeside house yang cantik. Rumah2 kayu yang cantik. ^_^

Dan rasanya, kali ini pelakon semua tak de istilah kayu sebab pelatih lakonan dia Ogy Ahmad*Daud kot?

Dan, bersedia untuk bahagian dua nanti ye :)

5 comments:

aS_c0mei said...

alaa,bestnyeeeee!nak tgk jugakkk!teringat baca novel dia dulu2...diorg tanak ke anta ke wayang kat qatar ni.tayang kat sini.HAHA

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku tengok hr tu kat tv yang promo tu.teruja nak tengok jugak !

Wafaa said...

:) nice outing ^_^

looking forward for more? kekekeke...

zamnzara said...

aku tak pernah dgr or tahu menahu pun psl ni. hr tu org ajak aku mmg bo layan la. lps baca ko tulis ni, tetiba rs nak ajak deme outing sesama plak.

later!

aieesha.salleh said...

as: hehehe.. mu tunggu laa version hok donload nih. ada selalu kan?

eliss: kan, trailer dia yang buat aku tergila2 ko..

wafaa: we shud do it again soon :P

zam: scenery dia memang cantik. adoi.. jalan cerita ada yang komen tak best.. ye lah, dari beberapa buku tebal dia jadikan 1 movie kan, macam snapshots je laa, but still, for me dia best and sampai maksud dia :)