Monday, June 14, 2010

Bermalasan di hari Ahad

Kami semua terlajak tidur pagi semalam. Semua pun bangun lambat. Hehehe. Dimaafkan lah sebab semalam kan hari Ahad. Nak pulak sekarang kan musim bola. Harus menemankan suami terchenta menonton sambil bersorak dan berkomen sama (read: kalau game best). Macam Ahad kul 2.30am kan England lawan. En Suami gila terpacak depan TV. Yang ini saya surrender awal2, mata dah mengantuk.

So semalam pagi, memandangkan semua bangun lambat, saya masak mihun sup saje untuk brunch. TQ wafaa, for the tips rebus air sikit dulu, then baru tambah.. Hehehe. Iye, saya tak biasa masak mihun sup ayam. Jadi agak kekok. Demi anak yang sukakan sup dan mee, saya buat lah. Kalau saya, selalunya end up masukkan udang kering, fishball, udang. Hehehe, memang malas bukan?

Lepas dah kenyang perut suka hati, saya memulakan aktiviti kemas rumah. Ashraf bantai tido walaupun bunyi vakum yang kuat. En Mie pegi Summit cari DVD. :)

Petang MIL datang, and sleep over. So, kami makan di Uptown.. Makan nasi, oyster goreng with telur yang marveles tu, dan sotong cili api. And kari kepala ikan dan taugeh dari kedai lain. Layan makan sedap, haruslah makan kenyang2 kan?

4 comments:

zamnzara said...

summit ada jual dvd? murah gila ke? citer baru?

Summit_DVD said...

Haah. DVD semua ada. Murah jugak. Kalau citer baru, kena tengok gambar cemana laa. :)

Wafaa said...

Ada 1 kedai makan kat SS2, somewhere same row with public bank & mengadap rumah2 orang. Ada nasi goreng beckham. Sedap. Sentiasa ada walaupon bukan di musim bola :)

aieesha.salleh said...

haaa.. kat SS2 depan stadium FAM tu pun, food sedap :) nasi lemak sedap.