Thursday, June 19, 2008

kejap nampak kejap tak ;)

I read dear fren WL blog this morning.. hmmm, orang still kata tummy dia tak nampak.. tak sangka, tummy dah ada belum ada pun orang leh nak concern ek.. hehehe.. kelakar lah.. dear WL, sabar laa ok.. kalo tak nampak tu, maknanya menten lagi laa tu ;)

anyway, the trick is: once u started to use maternity clothes, automatic perut tu akan nampak walaupun kecil jer.. kalau tak nak nampak, don't use maternity clothing, and vice versa..

even me, if possible I still want to wear my normal uniform to work.. but tak selesa altho bila pakai tu, tak nampak.. sampai ada yang kata, betul ke ko ni mengandung??? hish, takkan nak aku bukak perut pulak depan ko kan?? anyway, baju normal masih muat, cuma terasa ketat kat perut and tak selesa sungguh.. so I have no choice but to opt to maternity uniform to work.. bila dah pakai, terus orang kata nampak nampak nampak.. hee, sekali pk, kelakar pulak.. kalau masih selesa dengan baju lama, mesti aku akan pakai baju lama.. sebab sayang nak beli2 baju baru nih... baju maternity ni dah laa tak murah!!

peduli je kata orang2 tu kan.. hehehe.. anyway, lega rasa bile tau WL gained 6 kg.. maknanya normal laa tu.. When I visited the doc for 5months check up, I gained 5 kgs straight away!! Daripada selama2 ni menten tak naik2, tetiba terus sampai 5 kgs.. terkejut gak sampai ingatkan dah overweight.. tapi doc kata memang normal macam tu.. but Alhamdullillah, puffiness tu takde lagi.. just kaki (kat ankle tu) dah nampak kembung.. so what i did was, everynite kaki kena rest tinggi.. then sapu minyak panas sket untuk elakkan cramp ke (mana tau), and when the bengkak and tiredness kat kaki tu tahap melampau, akan kurendamkan kakiku ini dalam air panas suam, sambil diperahkan limau nipis tu.. dengan limau2 aku masukkan dalam baldi.. kaki rasa refresh lepas tu.. :) dan elakkan byk berdiri (kalo gosok tu amik laa kerusi tinggi dan duduk)..

takpe lah mek WL, bagi aku lah now, yang penting kite dan baby kite sihat walafiat.. dan masih mampu untuk melakukan semua sendiri.. and be happy always.. kan?? so take good care of yourself and your baby wokeh!!

till later...

3 comments:

Wafaa said...

kenapa semorang ada simptom bengkak kaki? aku takde. apesal aku ni pelik sangat?

aieesha.salleh said...

bukan pelik, tapi lain orang lain.. lagipun, maybe sebab perut ko tak besar sangat lagi kot.. so berat badan tu masih boleh ditampung oleh kaki ko..

wafaa said...

a'a tadi pon ada orang kata depends on berat badan.