Wednesday, September 26, 2007

Kerja??

Hmm, ada satu post ni saya dah delete atas sebab2 tertentu.. hik hik hik..

Ok, pasal kerja?
Hmm, saya kemungkinan akan mula sibuk sampai bulan 2 tahun depan.. Tadi meeting bos cakap yang tempoh kritikal busy itu mungkin awal bulan satu lah.. Erk.. panik sekejap.. So nak tak nak, saya pun tanya bos bile exactly tempoh yang busy tu?? Elok saya tanye, saya ditanya balik.. "apesal?? nak kawin??" Erk, saya senyap terus.. tapi ok lah, lepas cakap2 tu, dia kata hmm, mungkin masa tu tak lah busy sangat sebab baru stage 1.. Lega rasa.. Tapi dia pesan, jangan la amik cuti byk lepas kawin.. (kot kot morning sickness ke??) haiyak.. saya cakap insyaAllah awal2 tu tak laa kot.. hehhehe.. (takkan nak cakap semestinye?? itu rezeki kan??).. pastu dia cakap, itu rezeki Allah, kalo ada, jangan tolak.. Yes bos.. I agree.. So saya cakap yang mula2 pk tanak tanya, tapi takut nanti ada masalah time2 nak dekat tu.. Dia pun cakap, bagus lah bagitau, at least dia pun leh wat planning yang strategik.. Fuhh.. tapi saya pun cakap.. "itu laa, mula2 tanak cakap laa, sebab awal lagi.. tapi nak wat cemana??"..

Kesimpulan, saya rasa tindakan bagitau bos awal tu tepat.. Sebab at least tak laa nanti org hangin kan?? apa kata anda??

2 comments:

Wafaa said...

yes, it's true.

jgn jadi mcm sorang tu, punye la nak sorok dari boss yg dia nak kawin. pastu asyik hilang je. tak pasal2 orang lain kena cover line dia. that is so shits.

aieesha.salleh said...

hmm, that's why lar. I decided to bagi tau awal so that people won't say that "dah tau time ni busy, time ni laa nak tawin2" kan kan?

he he he.. yup, let not be like that person ;)