Monday, June 04, 2007

Persahabatan yang berusia 15 tahun

Lama kan tempoh persahabatan tu? Aku nak cite tentang seorang kawan susah senang aku yang aku kenal dah lama dah.. :)

Nama dia Ninna.. Dia lahir 20 Disember (tahun rahsia laa, tapi sama umur ngan aku).. Selalu aku wish awal 4 hari or lewat 4 hari.. cian dia.. tapi aku tak penah lupa nak wish.. hadiah je postpone sampai now.. aku ingat laa aku hutang dia gift besday tigger.. :)

Kami kenal masa sama-sama satu kelas (4 Merah) darjah 4 kat Sek. Ren. Keb. Raja Muda, Seksyen 4, Shah Alam.. Aku masuk skolah tu masa aku Darjah 3.. Ingat lagi masa tu, kitorang ni antara budak pompuan yang lasak.. hehehe.. Waktu rehat je kitorang main sep tiang.. Kekadang main galah panjang.. apa yang kitorang tak main?? masak2 kot.. hehhee.. kenangan tu.. Pastu, kitorang sama-sama join PBSMM. Belajar ngan Cikgu Zaiton yang garang dan Mr Venu yang cool but stern.. Perangai tak berubah dari darjah 4 sampai darjah 6. Best sebab aku ngan dia tak yah nak jaga hati sesapa.. main cakap lepas je..

Naik skolah menengah, baik lagi laa.. but sebab different class (sebelah je), dah tak sangat laa close tu.. Masa ni kitorang kenal sorang lagi budak.. nama dia Tiemah.. pun gile2 gaks laa.. hehehe.. Then kitorang penah gi umah ninna, main masak2 meggi (lapar dowh).. hehehehe.. tugas aku: masak air dia.. hehehehe.. best2 kenangan tu.. owh masa ni dia rapat ngan Put3.. so aku pun rapat ngan budak kelas aku.. kami masih lagi ngan PBSMM tu.. Pastu naik form2, tiemah dah pindah skolah.. tah camane tah, rapat laa balik.. then form3, nampak senyum2 jer.. hadoiii.. kelakar laa pk balik.. dia rapat ngan Emi kot masa ni.. tak ingat laa.. then form4, kitorang ditakdirkan satu kelas balik.. maka mula laa sesi rapat tak hengat yang gilers2 tu.. Still sama-sama PBSMM, gaduh baik bertekak dalam kelas adalah perkara normal.. yang kelakar tu, kitorang tak suke cikgu fizik time tu, macam tak reti ajar.. tapi kite suka cikgu biologi.. ape tah nama, dah lupe.. Form 5, sama2 memain time belajar.. siap kena ketuk tampi 40 kali dalam kelas sebab tak bwk buku addmath kot?? sakit dowh kaki.. yang best skali, masa form 5 aku kekadang drive gi skolah.. so satu geng hilang beramai2 (atas ehsan kete vitaraku) dan lepak kat umah fiza or umah aku.. tgk Laser Disc (mana de DVD time tu) and order Pizza.. YUMMY!!! ada sekali tu Aida masak spagetthi - masin.. hehehhe.. kire mak aku tau laa aku ponteng dgn geng dan beramai2 lepak di umah.. hehehehe dan ada sekali tu, kitorang beramai2 ponteng skolah sebab nak gi main kat sunway lagoon.. giler kan.. tapi best tuu.. banyak ponteng skolah - main, blajar kat umah, macam2 laa aktiviti masa tu.. owh, time rehat, kitorang bergilir2 beli nasik lemak gerai seksyen 2 tu.. kekadang aku gi ngan ninna.. siap main sorok2 ngan cikgu disiplin lagi..hehehe.. best laa bile dikenang..

Dan aktiviti setiap malam ialah sesi bergayut ngan ninna..masa tu aku ada phone dalam bilik.. dia pun tarik wayar masuk bilik.. bergayut dari kul 12 sampai kul 4 pagi.. esok skolah.. giler tak?? yang kelakar tu, ada satu part, tgh borak2, aku dengar dia main gitar.. ntah cane aku terlelap and mimpi.. pastu aku gi cakap kat dia "Nape ko cakap macam tu na???" dia dah cuak tu.. ye laa, bile masa dia cakap ngan aku.. dia tgh main gitar.. hahahaha.. siap tanye aku lagi bile masa dia cakap pape? aku lak layan sampai laa aku tersedar kan?? pastu tobat tak gayut masa ngantuk.. satu lagi reason masa tu dah tanak gayut time lalok, sebab ada sekali tu dia ter"pecahkan" rahsia dia kat aku.. keh keh keh.. tapi biarlaa rahsia sampai now.. :) hmm.. dan yang kelakar, aku terskandal ngan kazen dia.. hahaha.. taktau pun mamat tu kazen dia.. sampai dah close ngan mamat tu, and aku citer kat dia, dia macam "hmm, aku familiar laa mamat ni.. tanye dia kampung kat ne?" sekali tgk sedara ninna?? tobat laa aku.. hehehehe.. apa lagi ek?? owh, dalam reramai kawan dia, aku rasa aku je kot yang dibenarkan panggil dia Na.. aku kate sebab letih nak panggil ninna.. dan sebab memalam hari2 gayut, maka singkatan Na telah diluluskan.. :) and dia panggil aku No je kekadang.. hampeh!!

Itu laa serba sedikit pasal ninna.. owh dia bwk kete kelisa maroon.. dia bawak kete macam aku gak.. hehehe.. yang pasti best, kitorang selalu gaduh and tetiba baik camtu jer.. jarang jaga hati masing2.. and bile meng"advise", walaupun kekadang bahasa kasar, takde nak amik hati sebab tau yang satu pihak lagi tu advise mende yang FACTS!! ok laa.. itu laa Ninna, kategori besfren ku sejak dah lama dulu :) nanti ada gambar aku posting ok..

8 comments:

`in said...

respon : aku gelak je sambil terharu (yg dipaksa) :p

hahahaha byk salah fakta dowh! yg pasal ketuk ketampi tu bukan pasal xbawak buku, tapi pasal masuk kelas lambat sbb pbsm jaga pertandingan bola jaring daerah petaling, pastu xwat homework :p

adeii~~

aieesha.salleh said...

laa terharu dipaksa?? cait... hehehehe.. alaa, tu je salah fakta kan?? hehehehe.. lupa laa na..

`in said...

yela yela terharu tol2 aa .. :p
adeih! mana tigger & sundae coklat aku?

aieesha.salleh said...

hahahahhaa.. nanti ek.. aku ni asik lupe jer

sweethOneY said...

oo...dah taw dah pangai dia time skolah dlu :D

aieesha.salleh said...

haaa. itu aa ninna zaman muda trang tang tang..
suke ngaku ninna-yang-kiut-miut..

dan jangan sekali2 salah eja nama dia nina. marah tuuuu

`in said...

ko! koooo! pecah rahsia aku ek? suka aa tu? :p
huhuhuhu aku xkesah aa ninna ke, nina ke .. jangan NA aje dah aa :p

aaa lupa lak .. tino, tu yong .. yong, tu tino .. slamat kenal2an aa korang dua ye :p

timah said...

halo halo...pekaba?ni timah yang dah pindah tu...tak sangke, dah lame ek kite tak jumpe...