Tuesday, May 18, 2010

Conversation Suami dan Isteri

Di waktu malam selepas anak bujang dah tidur, W memulakan sesi menggosok baju dan H sedang mengira bajet bajet perbelanjaan rumah baru. Ketika W hampir habis menggosok, H panggil W untuk melihat bajet tersebut.

H: Okay tak kalau kita hold dulu 2 benda ni.
W: *sambil baca* What? Grill is one of it ke???
H: Ha ah. Kita masuk takde grill boleh??
W: ARE YOU OUT OF YOUR MIND!!! Jap i habis gosok then kita discuss.

Sambil gosok, W berfikir2. Ye lah, dia cuma mentally prepared untuk pending cat. Sebab macam takpe nanti2 lah kan. but not grill since they are moving to belas belas floor. bukan nya 2-3 floor.

H: Dah fikir ke? Ke ada option lain.
W: No compromise on our anak safety. By hook or by crook, kena ada grill (kuasa ibu mula menyelinap masuk).
H: Ye lah, nanti kita fikir lagi.

Tiba-tiba terasa macam queen control. wakakaka.. ini adalah dia bukak mana2 website ada kata window latch lock ke apa ke kan. For me, grill is not an option. It is a "GO-NO GO" on the moving success ^_^

Kesian dia.....

5 comments:

Rozalinda Ghazale said...

yela anak dah berjalan kene ade grill. aku still xde grill sliding door. tunggu nnt..hihi...invisible grll mahal tak?

aieesha.salleh said...

Roza: Invisible Grill tu sampai RM16 per sq ft. Bagi aku mahal.

Wafaa said...

Tingkat 17 ye, bukan tingkat 1.

aieesha.salleh said...

Wafaa: Ekekeke. Ya betul. So dengan kuasa seorang ibu, maka W sebagai pemegang mohor di rumah telah meletakkan kata putus grill WAJIB ada :)

Lin Ghazale said...

oohh buat kt sliding je..takyah satu rumah KOT ahaha. berangan