Wednesday, May 13, 2009

Ashraf Demam

Note: Buat sesiapa yang tak percaya aku tengah bersusah payah menjaga kesihatan dan kebajikan anak aku kat rumah, dan ingat aku sedang berfoya2 di rumah menggunakan alasan anak tak sihat, sila lihat gambar di bawah:


Buat yang kenal aku, mereka tau yang anak aku tidur dalam baby cot.. So bila dia belayar atas katil aku, maknanya dia tak sihat!!

Kalau ye pun ada merasakan aku guna alasan anak sakit ke, agak2 lah.. Kalau betul aku tipu takpe.. Ni aku sendiri kepenatan tak cukup tidur.. Aku tau lah aku kena prioritize between family and job.. Tapi takkan nak tunggu anak aku *touch wood* kena severe sickness or kena sawan sebab demam baru nak pegi family first.. Masa tu tak guna dah deknon oiiii... Takde ubat dah..

Aku rasa aku kena further discuss dengan suami tercinta.. Whether I should stay working or quit my job.. Not fair untuk kompeni yang bayar aku jugak kalau aku selalu takde.. Tapi, anak aku memerlukan perhatian 100% dari aku buat masa sekarang.. Seriously.. Baby sampai umur 10 thn kena jaga demam dia agar tak cecah 40 temperature dia.. Kalau hit, wallahualam.. Berdoalah agar dia tak kena fitz..

Sekarang ni pun, setiap setengah jam aku check temperature dia.. Anugerah Allah ni akan aku jaga sebaik mungkin... bagi aku, tiada galang ganti harta benda dunia ni dengan Ashraf Danial buah hati aku..


X.O.X.O

8 comments:

wafaa said...

sabar je la dengan mangkuk2 kt ofis tu. aku dah alaminya. sengal kan?

aieesha.salleh said...

yes.. very the sangalness.. heheheh

yumyum said...

tensennye org camtu, derang takde anak ke? iiyyy tiba2 emo

zieha said...

pedulikan gan mulut2 jahat tu..diorang tak penah ada anak kecik ke?uihhh terlebih emosi plak zieha nie..hehehe..sabo je lah..semoga asyraf cepat sembuh ye..kesian,..bagi ubat(sejenis pil demam) kat bontot asyraf tu..temperature leh turun dan leh cepat baik demam.

aieesha.salleh said...

yumyum: emo kan bila kena cani.. sigh.. mungkin anak2 dia kebal kot??

zieha: tu laa.. ubat montot tu ada, tapi takut nak masukkan kat montot dia.. so kasi ubat mulut je..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hrp2 ashraf cept sembuh..hari tu nuha hit 40 C tapi doc masukkan ubat kot montot terus ok :D

Putri Z. said...

Ee doakan moga2 ashraf cepat sembuh..mummy nya pon kena jaga diri baik2 tau! very important! kalau mummy sakit, sape nak jaga ashraf nanti...

aieesha.salleh said...

eliss: ubat montot tu ada, tapi tak reti guna.. hahahaha

ee: itu laa.. actually mummy baru kuar wad nih.. papa dia jaga dia 1 week :)