Tuesday, March 10, 2009

Tag dari CikZam

Hmm.. Rasanya ni first time aku menyahut tagging2 ni kat blog ni.. Ye laa, takde orang tag aku, aku pun tak de laa mengetag orang.. hihihi.. TQ to CikZam, aku pun terima dan teruja nak buat tag ni.. Aduhai, nampak sangat kan aku bukan blogger yang active.. Here goes:

The rule of this award is to:

1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” and paste into ur blog
2. Link the wonderful person who gave this award to u
3. Next, u have to state 10 random facts about urself/hobby before choosing the another 10 recipents for this award

10 random facts about me:

  1. I am the eldest in my familia.. In fact, I am the only girl.. Mak saya ada anak sepasang je.. Dan gap antara kami adalah 8 tahun.
  2. I am very hot-headed person.. Ohooo, sangat cepat temper ok.. Sampai masa pregnant aritu, semua orang dok pesan jangan marah2, nanti anak pun pemarah.. Luckily, I tak lah temper time preggy.
  3. I've known my pemalu hubby sometime in 2000. Berkenal dan bercinta untuk 8 tahun.. Lama kan? Nampak sangat I'm a loyal person.. chewah..
  4. Suka baca novel and tengok movie.. Boleh nangis kalo citer sedih.. Jiwang ke?
  5. My son's EDD was 25th Oct 08, tapi sebab ramai kata anak first kuar awal, hari2 time bulan puasa tu I bisik to orang dalam: Sayang nak kuar awal boleh, tapi kasi mama raya dulu ye 1st raya tu.. hahaha.. makanan punya pasal.. and he obeyed.. dia kasi mama dia raya 7 hari..
  6. Dulu selalu drive cam F1 driver lah konon, tapi since ada Mr Kecik, kena lah beringat.. taknak laa kalo ayah dia kawin lain and dia ada mak tiri.. baik beringat kan..
  7. Easy to forgive but hard to forget
  8. Orang kalau tak kenal akan kata aku sombong, tapi sebenarnya peramah you... hehehehe..
  9. Masa baby, I was dijaga by both my grandmothers.. kekadang kat kampung, kekadang derang semua turun KL. sebab ape? my mom tak trust maid (takut kena dera, kite baby mana tau nak ngadu.. mesti dulu2 dah ada kes maid dera baby), and babysitter time dulu pun byk citer macam time sekarang..
  10. My fav colour is light blue, tapi somehow, i ada byk baju bunga2 pink.. pelik?
Ok, now I'm tagging:
  • PutriZainab
  • Achiq.net
  • Nadia
  • Wafaa
  • Rozalinda
  • Rose
  • sape2 lagi lah.. tak baik paksa orang kan.. heheheh

3 comments:

Putri Z. said...

weh, nombor satu tu!
okay, okay. maksudnya kena buat la tu.

nina said...

pestaim? wehhh ye aa tuh :p

hari tuh aku tag, ko wat dono jek

so bleh tak yg ni aku wat dono jek jugak?

ngahahahahaa :D

aieesha.salleh said...

ee: sila buat k
nina: woi, kena buat lah.. hehehe.. time ko tag aku aritu (ada ek? hehehe), aku tak dapat buat sebab line tak clear.. aku kan pekerja berhemah.. time ni, aku pree kat o**s, aku buat lah.. hehehehe