Friday, March 20, 2009

Kuku tak panjang?

Adoi laa.. Sangat kelakar bila dapat tahu pasal ni semalam.. Sebelum semua yang baca ter"lost", last I potong kuku anak bujang I was like 4 or 5 weeks ago.. Tapi kuku dia maintain panjang tu je.. As a mom, I was kinda panic. Plus, kali pertama potong kuku dia guna gunting baby, selalu guna nail clipper baby kan..

So, when we went for his last check up, I did ask the doctor about my boy's nail.. *kot kot kuku dia terbantut ke* Doctor pun ye ye laa check kan.. hehehe.. sampai laa semalam masa amik anak bujang kat nursery dia.. This was my conversation with Kak*dewi the babysitter:

Me: Hmm Ashraf ni nak mama potong kuku ye balik ni, dah calar dah kepala ni..
K.D: Oo, itu lah, saya potong tadi kuku dia sebab dah panjang..
Me: (sangat blur) Macam mana kamu potong, kuku dia macam pendek lagi lah.. Saya punya laa tunggu bila kuku dia nak panjang, tapi tak panjang2 pun. Tu la risau ni..
K.D: Laa, saya dah 3-4 kali dah potong kuku dia.. cepat panjang ni..

Apekah??? Laaa, all this while I thought his fingernails tak panjang2, rupanya babysitter dia tolong trim kan... hehehehe... Kelakar betul bila fikir-fikir balik.. Dan rupanya, semua baby di situ, KD tolong maintainkan.. Bagus, good job!!

4 comments:

Wafaa said...

kuku baby cepat panjang. panjang dan tajam = sakit bila kena kulit.

nina said...

pffftttt~
sori aa no .. aku tak dapek tahan dpd gelak
kohkoh~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sama mcam nuha la, pengasuh dier tolong potongkan...hr tu beriya hubby nak potong, alih2 tengok dah pendek kuku dier.. :D

aieesha.salleh said...

tu laa.. kelakar laa bila pk2 balik.. tengok2 kuku dah pendek.. huhuhu