Monday, November 26, 2007

Roadtax Kereta

Believe it or not, I didn't realize my roadtax sudah hampir tamat riwayat ;(

Roadtax kete will expired on 30th November 2007.. Dan insuran kereta juga.. Sigh.. Macam mana lah boleh tak sedar ni? Padahal selama ni sangat monitor benda2 remeh ni.. So, macam mana nak cover ni ek.. Duit saving untuk insuran kete dah digunapakai masa cari barang tunang and kawin.. hehehe..

Mr Daddy, sila tolong anak bertuah ni ye.. ;) Kalo tak, akan ku rembat kete Naza untuk sementara waktu.. Ataupun kete satria itew ;) hehehe.. Hmm, kalau renew 6 bulan pun ok kan?? Taklah sakit sangat nak membayar.. tapi masalah kereta bukan nasional ni satu je, insuran dia tinggi lah.. Ada ke kete kecik 1.5 macam baby swift itew after less 20% NCB, masih lagi 1800??????? Roadtax cuma 190 saje.. 190 tu ada lah.. 1800 itew?? Sigh.. Macam ni tukar VI*VA lah.. murah sikit.. ataupun, tunggu saje kete baru syarikat nasional (pertama) nak kuar.. Awal tahun depan rasanya.. ;) Murah pun murah.. Tak macam kete %^&* mahal jugak..

Rasanya mesti Mr Daddy akan marah.. huhuhu.. mesti kena lecture pasal saving maving nih.. Tapi kan, saye kan AGAK selfish!! Daripada nak sponsor orang2 itew pegi BA*LI just for helping my wedding things, (and takde pun nak offer anak dia honeymoon kan.. lagi lah anak dia selfish..huhu) baik dia TOLONG BAYAR roadtax kete anak dia.. kan kan kan?? Dah lah tu, mereka siap kasik idea soh aku honeymoon dalam rumah baru je??? Macam @#$#@^#&%^* je.. Sana memang pandailah nak kasik idea best2 mintak sponsor kain lah, sponsor honeymoon lah, ape lah.. Altho kekadang cuma memain, sebagai anak, AGAK bengang lah kan.. Mintak lah kat mak bapak korang!!!! Sigh...

So kesimpulan, aku tak kire.. Nak jugak mintak Mr SS bayarkan kete anak dia.. Biarlah tak independent pun kali ni, tapi kalau ada xtra nak sponsor org lain bercuti, baik sponsor anak dia ni..

Itu saje

6 comments:

LynGhazale said...

beb, jgn la beli viva. byk problem aku dgr2. basically jgn beli kete nasional.

esah said...

hahahah.. semua sama jugak.... ;)

Wafaa said...

sepupu ko tak baca ke blog ko nih?

Wafaa said...

semalam nampak sepasang BLM kat line. comel.

aieesha.salleh said...

Sepupu aku tak tau aku ada blog.. ngeh ngeh ngeh.. lagipun, mereka semua jarang o9..

BLM, mmg sangat cantik menarik tertarik kan? sesuai untuk kaum hawa.. ;) juga student.. harga pun sgt reasonable..

Wafaa said...

kat bawah ada lagi. semuanya ber'baju'. hehe