Friday, December 01, 2006

LaLaLa

la..la..la
hmm, gonna get my new baby at 6pm.. woohoooo.. best best.. i like the car, i like the brand, i like the colour and i think i like the plate number too.. hohoho..

but

i hate the salesman.. to those who wanna buy cars, i know i must sound a bit racist, but better buy from ca ya nun alip then from ma-la-yu... sangat tension!!! argghhhh..

I bought a car which is about RM72K (loan).. an expensive item for me.. so, i definitely want to get a personalize plate # rite? takkan nak running #? i requested for WPR982.. since i was born in sept 82.. :)

boleh tak salesman tu cakap aku ni nak ikut date bf laa apa laa.. tak elok percaya nombor laa.. dalam islam haram laa.. aku nak plate # tu sebab besday aku.. suke ati aku laa.. aku bagi RM500 padahal no tu sebenarnye biasa je..

dah laa tu, rabu call aku, cakap # tak sempat and car have to register b4 friday.. hangen laa but i still can look for other nice number.. then bila aku list, dia kata nombor tender laa mahal laa.. bukan takleh bayar.. hangen tak? then, last2 amik running number.. seb baik lawa gak..
then khamis pagi aku call pasal plate # ni, dia leh soh aku sign document hari tu gak b4 lunch.. tak sistematik laa salesman ni.. cakap siang2 tak boleh ke????

then, mentang2 aku ni keje di PONSB, dia leh cam nak condemn2.. aku ni kalo ikut hati, aku nak je kete PONSB.. tapi "banker" soh amik kete lain kan.. boleh aku ada meeting, dia leh kata, "Laku ke kete PONSB? you ni asik bz bz je..." aku tension, aku kata orang mesia je yg tak hargai kete mesia.. production kitorang still mantap laa... gile bodoh laa org tu.. hangen!!!!!!!!!!!!!!!!

hish.. i was soooo furious and hangen sudah sampai kepala..

reminder: beli laa kereta dari salesman yang berbudi bahasa.. hehehe.. dan pandai jaga customer..

3 comments:

wafaa said...

nanti bawa aku jenjalan ek

LynGhazale said...

tak aci, ko dah naik kete die dulu

aieesha said...

hahaha, dah tu ko aritu kena gi rawang.. hikhikhik
vroom vroom