Thursday, July 21, 2011

Kentang Oregano


Resepi ni aku jumpa dalam internet. Tapi tak ingat dari blog mana. Kepada tuan resepi, kudos to you. Sedap :) Aku hidangkan bersama-sama dengan lasagna.



Kentang Oregano
Kentang - potong wedges (i used wedges frozen je) - goreng
1 bawang besar - hiris bulat
1/2 capsicum hijau - hiris panjang
1tsp lada hitam
1tsp oregano
1tbsp butter (i used 1 1/2)
Garam
1/2 cwn kacang gajus goreng (optional)

Steps:
Cairkan butter dalam non-stick pan. Masukkan lada hitam dan oregano. Masukkan bawang dan capsicum. Agak-agak dah layu bawang tu, masukkan kentang yang dah goreng tadi dan gajus. Perasakan dengan garam dan hidang :)

Note: Kalau pakai kentang wedges frozen tu, dia dah masin sikit. So kena budget lah garam tu kurang sikit, or takyah letak lansung

Ok Zam, boleh cuba dah :)

Dan aku hidangkan dengan ni:

3 comments:

zamnzara said...

ish, aku rs nak gi rumah ko skrg jugak nak mkn wedges tu. sedap sungguh!

aieesha.salleh said...

ekeke.. simple tapi sedap :) kalo wat bday party, aku rasa antara menu sesuai tu :)

zamnzara said...

betul..apa kata ko buat bday party kita. ko pn bulan 9 kan?