Wednesday, August 04, 2010

Apesal ye

Apa pasal ye, entri aku lately semuanya macam down. Mungkin menggambarkan perasaan aku yang sangat sangat down sekarang ni.

Apa pasal ye, aku senang emo (emo di sini boleh membawa maksud sedih atau marah ye kawan kawan). Lebih-lebih lagi pada orang terdekat.

Apa pasal ye, walaupun aku penat dan hangin satu badan, bila dengan ashraf aku betul betul rasa bahagia. Mungkin hubungan antara ibu dan anak. Mungkin jugak sebab dia masih kecil, berhati suci, tak kenal dendam. Kalau kena marah pun, 5 minit lepas tu kalau suruh hug and kiss, pasti dia datang untuk hug and kiss. I will be strong for you sayang mama.

Apa pasal ye, bila aku terima email dari orang tu, aku akan terus tak de mood. Hmm, better pulih semula sebelum puasa ye.

Aku kan baru dapat big B. Tak ada la big mana pun. Konon ingatkan boleh la nak membeli sesuatu untuk diri sendiri. Tapi realitinya, kau hanya bermimpi Aishah! Awal awal dah asingkan portion insurance dan road tax kereta, bayar hutang kad kredit, apa apa lagi yang patut. Nasib juga ko nekad untuk beli seluar tu semalam. Less 50%, maka kurang rasa bersalah membeli.


Apa pasal ye, kalau namanya perempuan, mesti nak ada keluar sendiri-sendiri sedikit sebanyak. Aku suka bila sekali keluar, semua ada sama. Tapi ada masanya, kita yang perempuan ni, nak jugak keluar sendiri. Contoh, kalau bershopping, macam mana ko nak aman mencuba baju bila asik dengar anak ko menangis kat luar? Kalau si dia bershopping, takpe sebab time tu anak mood ok. Senang kata, dalam dunia ni, apa-apa pun, still seorang ibu yang boleh nak mendivert apa yang anak tu nak. Mungkin jiwa ibu ni lembut, kalau dah anak tu berguling nak something, kita bagi.. kalau yang diminta tu mahal, kita divert ke something yang murah. Hati bapa ni lain sikit, selalunya tak melayan. ko guling lah kat situ, demi nak mendisiplinkan anak, maka ko nangis pun ko tak dapat. Mak dalam fitting room akan menjadi serba salah kan.

Apa pasal ye, aku masih di sini. Sepatutnya aku mencuba keluar, sebab sendiri dah tau tak cukup kan. Penakut ke Aishah?

4 comments:

IzzyB. said...

aku pulak yg sedih baca..email aku kalo nak ckp pjg lebar lg....

aieesha.salleh said...

hehehe. tq for the concerns.. :) Zam, ko tanak buat kelas basic baking ke? aku orang pertama nak register. hehehe

Wafaa said...

keluar je dengan aku. tapi shhhhh.

aieesha.salleh said...

Ye, kena ber tok guru dengan mu.. ekeke