Wednesday, October 21, 2009

Ibu tak berhati perut

Adalah sangat sedih bila membaca berita ini. Apa punya manusia yang tak berhati perut merogol, meliwat dan mendera anak kecil yang baru berumur 3 tahun. Apa punya ibu lah yang sanggup buat report kononnya pembantu rumah dia yang dera dan lari dari rumah..

Oh ibu budak tu, kamu tu yang melahirkan anak tu 3 tahun lepas. Tak ingat ke perit jerih beranak? Tak ingat ke saat saat mengandungkan dia? Saat saat dia menemankan kamu time kamu sunyi sunyi? Tak ada perasaan sayang sikit pun ke yang sampai sanggup cover cerita? Yang tak bernyawa sekarang ni anak kamu, bukan lelaki Sudan tu!!! Tak ada sekelumit rasa rindu atau sedih atau sesal ke?

Entah ek, mungkin zaman sekarang ni dah lain kot. Sesungguhnya saya pun tak faham apa lah manusia manusia tak berhati perut ni buat atas dunia ni..

4 comments:

Wafaa said...

arghhhhh!!!!! baik hukum gantung je dua2 ekor tuh. eiiii....

aieesha.salleh said...

tu lah pasal.. takde hati perut lansuung!!!!!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Ya Allah..peliharalah anak-anak kita kan..

aieesha.salleh said...

tu lah.. sedih bila baca.. walaupun dah ditakdirkan untuk dia hidup 3 tahun je, tapi kesian cara dia meninggalkan bumi Allah ni :(