Wednesday, June 17, 2009

Little hero and Rocco d cat

Wahhhhhh... Ashraf sekarang..... hihihii... Boleh? Masa nak anta dia gi school hari Isnin, si little hero ni dah pandai nangis2 takmo gi.. ambik ko!!! bayangkan nangis yang "mama, jangan tinggal daku" dalam suara sedih.. nangis mak!! ingatkan mood hari Isnin kan.. Sekali hari Selasa pun sama you!!!!

Akak nursery tu kata, Ashraf dah pandai membezakan nursery dia dan sanctuary dia.. muehehe, good boy anak mama!! Tapi seksa sikit lah kan.. Hari Selasa kan I yang baik hati ni MC. So hantar dia tu, dia dah nangis2 kan.. Akak nursery dah buatkan susu nak kasi minum, meraung ko takmo.. So Mama to the rescue lah kan.. Elok amik dia, dia diam.. Pastu kasi susu semua, baru dia ok.. Lama2 main ngan dia, baru dia ngam.. Macam mana ye kalau hari2 macam ni??? Erkk...

Hari ni dan esok, ayah dia lak MC. Sakit mata.. So dua hari ni, papa dia lah anta school.. Jap lagi nak telefon lah tanya cemana.. :)

Ashraf pun dah mula kuat makan.. Sekarang kalau makan nestum yang ada perisa buah tu, sekali makan 3-4 scoop.. good boy.. Mama dia tengah tunggu papa dia tangkap ikan salmon.. hahahha.. nak buat bubur salmon.. tabur sket ikan bilis hancur.. yummilicious..

Dan si kenit ni sekarang, kalau minum air masak, harus dalam cawan ok... Dalam botol takde hasilnya.. Dibuat main ada lah..

On Rocco story, hmm.. Semalam masa dia balik, kuar darah banyak kat hidung dan mulut dia.. darah ketul2 lagi.. Kami panik.. Mak aku bawak dia gi VET. VET kata dia kena hit and run lah.. dan tulang rahang dia dah terjongket ke atas.. tsk tsk.. Doctor kata kalau hidung berdarah ni takde harapan dan suruh kami be prepared.. So doctor kasi ubat stopkan bleeding.. Please pray for him ya!! If dia ada harapan, doctor kena jahit balik tulang rahang dia.. Sape yang langgar, masih misteri.. Yang pasti, semalam dia balik, memang bleeding teruk.. :( me cried.. sebab dia lah kucing yang teman aku tidur malam2 b4 aku kawin.. dia dah dok ngan kami since 2000.. dan dia adalah kucing kedua yang lahir dalam umah kami.. :( Aku harap dia kuat semangat.. doa kan dia ye kawan2..


X.O.X.O

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ahsraf, awak jangan nanges2 tau, mama nak pegi keja..saya pun nanges jugak, tapi saya x per, saya pompuan :D

xoxo,
Nuha

aieesha.salleh said...

hahaha... tapi kelakar, bila papa saya hantar, saya ok jer.. huehehehe... saje nak manja lebih dengan mama sebenarnya nih

xoxo,
ashraf

Wafaa said...

anak aku tak nangis tapi dia tak nak pegi ngan pengasuh, sambil pegang baju aku kuat2. bila petang datang amik, terus datang letak kepala kat riba. ceh.. manja. sape ajar ntah

aieesha.salleh said...

hahaha.. aku lak, time nak pas dia bila dah benti nangis, dia boleh palingkan muka dia dari pengasuh.. adoi laaa

yumyum said...

owh dah start separation anxiety ehh.
alahai papa dia pulak sakit eh. jenuhla mama nak jaga dua baby. hehe

kitorang ayra, papa yg hantar. tak tau le nanti camne. hehe

aieesha.salleh said...

hehehe.. tu laaa.. tapikan, bila papa dia anta, dia ok pulak.. takde lah nangis bagai kan.. bangga mak dia sekejap. :)

oh, it's a sweet thing lah tengok anak buat perangai macam2.. wait and see ok :)

zieha said...

ibufiras pun dah ada tanda2 nk sakit mata nie..musim kot..huhuhuhu..wah besh nye..ashraff dh sekolah..mesti happy bangat ashraff jupe kwn2 baru:))

aieesha.salleh said...

ohooo zieha... skolah = nursery.. hahaha.. dan dia memang suka jumpa kawan2 dan toys dia yang banyak kat sana.. sampai kalo kite jengok kejap and nak byebye pun dia bolayaaaannnn...