Wednesday, August 20, 2008

Say What?

At 30 weeks, my mood swing is totally unstable.. hmm.. macam budak kecik yang ada tantrum.. hihihi.. It was under control until yesterday's afternoon..

I was at my desk, doing some "multitasking" switching between work screens and surfing-the-web screen.. That was when an officemate - out of nowhere, suddenly whispering to me.. Shit, I really hate it when someone does that to me.. At least kasi lah warning.. I wouldn't mind if you call my name like 3 steps before reaching me ok.. Tak suka bila orang "berjalan" without any footstep sounds.. sigh..

Since I was still terkejut, our conversation become kinda harsh:
  • She: I wanna ask you something.. (whispering.. lagi lah aku terkejut dan jantung berdegup kencang kan)
  • Me: What u wanna ask me? (LOUD OK.. Sampai org jauh pun turn kepala dia)
  • She: (with muka nak marah) nvm lah, dont want to ask u..
  • Me: Fine.. Don't wanna ask then don't ask..
I was really terkejut ok.. Until my heartbeat become inconsistently fast.. This really spoils my mood.. That was when I received a gmail chat from her.. Our chat are something like this:
  • She: In future u come and ask me something i'll answer rudely and loudly in front of ppl so it will be embarassing for u 2
  • Me: Sorry if i got a bit loud.. but when u come so quietly like that, don't u think i'm gonna be terkejut?????? so it's reflex ok... kalo u terasa then i'm sorry..
She must be mad cos terus dia log off.. but when i think of it, i already said sorry.. and i have a lot of things to deal with now.. And I'm not in the mood to pujuk habis2an on things like this.. sape soh datang takde tapak kaki???

At least, have the courtesy to say somthing like.. "aishah..." before coming out of nowhere and start whispering.. I'm in no mood to take care of others feeling, when one don't try to understand me..

Enuff said..

11 comments:

Wafaa said...

Tapikan, aku kadang2 ada instinct sket (kadang2 tak) kalau orang nak buat mcm tu. Belum sempat orang tu nak kasi aku terkejut, aku dah pusing pandang dia. Hahaha.. careful sape2 nak buat mcm tu:)

Rose said...

Hopefully your officemate tak oversensitive. One time I terover buat sarcastic joke, this guy terus stop interacting with me.

aieesha.salleh said...

wafaa: ntah laa ek.. aku bengang gak.. sebab now aku cepat terkejut.. so bila org buat camtu, aku cukup tak suka.. dan bila dia nak merajuk sebab aku kasar ngan dia, aku takde nak pujuk xtra2 sebab aku pun marah gak kan.. hihihi.. let the time heals us lah kot..

rose: ohoooo.. i guess she's already over sensitive.. but bila dia yg buat and kite yang terasa, nanti dia kata kite yang over sensitive sebab dia rasa dia cakap biasa je.. hurmm.. at this point, i have to deal with my backache and all, so i guess i cudn't make every1 happy kan? hihihi

nina said...

wehh .. perhal nak sergah2 ibu mengandung nih?
tak baik tau!
dibuatnya ko terberanak kat situ .. guane?
& satu lagik - tak reti2 ke nak bagi salam?!

aku marah le ni! marah ni!

aieesha.salleh said...

rilek rilek ninn.. :)

hehehe, dia leh kasi salam, tapi salam hi laa..

nina said...

tak kira ler! kot ye pun tegur la dari jauh dulu
ala2 budak nak datang beraya pun takper
dibueknyo kena lemah jantung ke apa ke, dia nak tanggungjawab ker?

marah lagi le ni! marah le ni!

Wafaa said...

i know i know. it's TSN kan? she always like that what

aieesha.salleh said...

not TSN.. tapi dia pun suke wat cenggitu.. ni dia tinggi2, kurus2, tgh dalam project now.. hi hi hi

nina said...

no, pekata nanti besday dia, ko kasik TEROMPAH! sepelaung ko dpt dengar dia langkah :D ngeee

wafaa said...

tinggi,kurus? mana ada. cannot be tata or nin.

wafaaaaaa said...

haaaaaaaaaa .. i know. hihi its P.