Tuesday, June 19, 2007

Dulu dan Sekarang

Aku terbaca posting ninna tadi..
hmm, betul cakap dia.. dulu RM10 memang sangat besar kan?? sekarang rasanye kalau setakat RM10 dalam poket, tak boleh buat apa..
Sekali isi petrol RM10, mungkin setakat sampai seksyan 3 je dari rumah aku.. Tak macam dulu kan?
Dulu satu set McD siap ngan nugget extra, sekarang kalo amik regular set + nugget + sundae je dah RM18..
Dulu rokok RM5 buleh dapat 20, sekarang RM7 baru dapat 20..
*mengeluh sekali*

dulu masa kecik, aku terasa nak jadi dewasa cepat2.. biar tak payah gi skolah dan mengadap semua cikgu yang membosankan.. dan sebab ingat dah besar boleh run life sendiri kan..
tapi bile dah besar, terasa macam nak jadi budak2 balik.. sebab diorang takde masalah nak pk.. petang2 gi main bola, balik makna then tido.. tak payah nak pk nak bayar bill bulan2, bayar hutang, duit tak cukup leh mintak mak.. hehehehe..
*termenung dan mengeluh serentak*

kadang2 tu terasa memang laa life agak membosankan bile benda yang kite nak tu tak tercapai.. :)

tapi sebagai manusia, apa je yang kite leh buat selain menerima hakikat kehidupan kan??

2 comments:

`in said...

macam pernah ku kenal posting yg sebegini ..
uhuhuhuhu lek lek tnoo! :p

aieesha.salleh said...

aku luahkan pendapat aku yang similar nagn ko... kite kan ...serupa!!!